Adventní kalendář z obálek

kalendar obalky

Potřebujeme:

-dlouhé tyčky skořice (4 ks) nebo jiný

materiál (pěkné klacíky, bambus…)

-provázek

-malé obálky A6

-razítkovací barva v polštářku

-gumová razítka (nebo jen psací potřeby)

– kancelářský papír, inkoust, zmizík

-bonbonky nebo drobnosti do kalendáře

-dřevěné kolíčky

-tavná pistole

Postup:

1. Pomocí provázku svážeme jednotlivé tyčky do tvaru žebříku. Rozestup tyčí mám cca 20 cm. Na kalendář stačily 4 ks tyček. Nahoře provázek svážeme, aby se žebřík mohl pověsit. Mezi jednotlivými tyčkami provedeme výplet provázkem, klidně cik-cak. A nemusí být hustý. 24 obálek se v pohodě vejde (dají se věšet i do horní a spodní části).

2. Nazdobíme obálky. Tady se meze nekladou. Já to pojala ve „skořicovém“ duchu.

Okraje obálek jsem potřela razítkovacím polštářkem hnědé barvy. (Jsou k zakoupení v některých papírnictvích nebo výtv. potřebách (různé barvy, omyvatelné vodou, výborné, stačí mít 1 odstín). Čísla jsem narazila razítky vlastní výroby nebo si můžete stáhnout čísla do kalendáře v pdf (dole). Vysřihnout, popř. vybarvit, nalepit a je to:-)

Také je možné dopsat ručně.

3. Dovnitř obálky se vlezou různá překvapení. Pro zajímavost jsme obálky ještě vylepšili pečetěmi: kolečky vystříhnutými z nazdobeného papíru (známá technika inkoust+zmizík).

4. Obálky jdou celkem pohodlně naaranžovat na provázky pomocí kolíčků

Tip : Když připravíte obálky na celý měsíc, kalendář tak může sloužit nejen jako adventní překvapení, ale třeba i jako vzkazovník na každý den v měsíci apod. (Obálky se pak nemusí ani zalepovat a mají vícero využití)

A tady čísla na obálky, ke stažení zde v pdf:

A rozhodně nestříhejte jedno kolečko po druhém!:-)

Tip na zjednodušení práce:

Tip: Na vkládání tematických obrázků s vánočními motivy do obálek. Nakreslila jsem 32 obrázků, které jdou po rozkopírování a podlepení tvrdou čtvrtkou využít i jako vánoční pexeso. Pro všechny, kteří si chtějí připomenout s dětmi vánoční tradice a zvyky, ke stažení zde:

9pexeso

Celý soubor 120+ obrázků a předloh na všechna roční období a svátky:

(14529)

Leave A Response

* Denotes Required Field